Bankoverschrijvingen sneller afgehandeld

27 juni 2017by tonny

Een grote ergernis voor velen is dat het te lang duurt voordat bankoverschrijvingen worden afgehandeld. Vooral het feit dat er in de weekenden niets gebeurt met bankoverschrijvingen is voor particulieren niet te begrijpen.  Bij het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (de Nederlandse banken, betaalvereniging Nederland en DNB) is besloten dat dit met ingang van mei 2019 gaat veranderen. Bankoverschrijvingen worden vanaf dat moment direct uitgevoerd, ook in de avonden en weekenden. Net zoals nu al bij overboekingen tussen zelfde banken (bijvoorbeeld van Rabo naar Rabo), zie je dan direct of de betaling heeft plaatsgevonden. Het project is inmiddels opgestart en zal in 2018 uitvoerig worden getest. Met ingang van mei 2019 is het beschikbaar voor particulieren. Voor velen onder ons is er dan een ergernis minder.