Freelancers en zzp’ers en een hypotheek

8 december 2016by tonny

Als freelancers of zzp’ers een hypotheek aanvragen bij de bank dan komen ze meestal van een koude kermis thuis. ┬áMet ingang van 1 januari 2017 gaat het iets gemakkelijker. Vanaf deze datum kunnen zzp’ers en freelancers bij alle grotere uitzendbureaus een arbeidsperspectiefverklaring aanvragen. Dit is een persoonlijke test/onderzoek naar de kansen op werk. De verklaring zegt veel over je kredietwaardigheid. Tot nu toe voor de meeste zzp’ers en freelancers een struikelblok bij het aanvragen van een hypotheek. Het is te vergelijken met de klassieke werkgeversverklaring voor mensen met een vast contract. Maar volgens de opstellers zegt de test veel meer over je kredietwaardigheid dan de klassieke werkgeversverklaring voor mensen met een vast contract.